ייבום

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/12/19 23:02 א בטבת התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

לכבוד כבוד הרב אבנר בן יוסף

אם שמעון מת לפני שנולד ראובן אחיו

מה זה משנה לכמה נשים היה שמעון נשוי (ופוטרת צרתה...)

תודה ממשה

דברים פרק כה ה

כִּי-יֵשְׁבוּ אַחִים יַחְדָּו וּמֵת אַחַד מֵהֶם וּבֵן אֵין-לוֹ לֹא-תִהְיֶה אֵשֶׁת-הַמֵּת הַחוּצָה לְאִישׁ זָר יְבָמָהּ יָבא עָלֶיהָ וּלְקָחָהּ לוֹ לְאִשָּׁה וְיִבְּמָהּ :

תורה תמימה

כי ישבו אחים יחדו. אשת אחיו שלא היה בעולמו פטורה ופוטרת צרתה מן החליצה ומן היבום, דאמר קרא כי ישבו אחים יחדיו - שהיתה להם ישיבה אחת בעולם

יבמות יז/ב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

משום שזה בא ללמדנו, שאם הוא היה נשוי לעוד אישה, גם אותה הוא פוטר מייבום.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן