יום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/20 10:19 ה בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב. אשמח לדעת אילו דברים אפשר ללמוד ביום כיפור.

שנה שעברה למשל למדתי את אורות התשובה של הרב קוק, אשמח לדעת אילו עוד דברים אפשר ללמוד.

תודה !

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יום כיפור איננו דומה לתשעה באב, ביום כיפור מותר לשמוח בלימוד תורה - ללמוד כל לימוד תורני: תנ"ך, משנה, גמרא, ספרי מוסר, אמונה והלכה, ספרי הגות.

מומלץ כמובן לעסוק בענייני היום: ספר יונה (הפטרת מנחה); סדר העבודה ביו"כ = מסכת יומא - משנה או גמרא; הלכות תשובה לרמב"ם; שערי תשובה של רבינו יונה;