יום כיפור בבידוד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/20 22:49 ו בתשרי התשפא

שאלה

רבותי

השנה בנוסף לכלל האיסורים אני נתון עם משפחתי בבידוד ומשכך יהיה עלי להתפלל כיחיד בביתי

אודה על קבלת הנחיות בנוגע לאלו תפילות מותר לקרוא ביחיד ואלו לא ואם ניתן, שעות ( משוערות) לכל תפילה - וזאת כדי שלא חלילה אפספס את מועד התפילות בביתי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רפואה שלמה ובריאות איתנה

תפילת ערבית היא כרגיל, לגבי הפיוטים לאחר התפילה זה כמו כל סליחות שאפשר לומר ובלבד שלא לומר י"ג מדות הרחמים אלא כקורא בתורה. (יש סידורים שמופיע עם טעמים). כמו כן לא מזכירים את הקטעים בארמית.

לגבי הבוקר: תפילת שחרית ביחיד, ובמקום חזרת הש"ץ יאמר את הסליחות, וכפי שכתבנו בכל מקום שיש יג מדות יאמר רק כקורא בתורה. את שאר הפיוטים אפשר לומר במתינות ולנסות להבין את הנאמר. תפילת מוסף בערך משעה 9.30.

חולה בבידוד צם, אבל אם מרגיש תסמינים ישתה לשיעורים, 40 סמ"ק כל 9 דקות.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ