יום הולדת לחברה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/10/18 14:50 ח בחשון התשעט

שאלה

שלום, תודה רבה על תשומת הלב וסליחה על השאלה הקצת מוזרה...

אם זה משנה משהו- אנחנו תלמידות אולפנה (לא עם פנימייה) בכיתה ט'.

לחברה שלי יש בעזרת השם יום הולדת עוד מעט, ואנחנו רוצות לעשות לה מסיבת הפתעה.

זה בסדר אם (מטעמי נוחות, בעיקר) נחגוג לה בלועזי?

וחברה שלי הציעה שנזרוק עליה עוגת קצפת.

כמובן, הכל בצחוק, ונראה לי שזה ישמח אותה (אני מקווה לפחות)

במידה ולא תהיה כאן בעיה של 'בין אדם לחברו', נגיד אם נגלה שאין לה בעיה עם זה והיא תשמח-

זה "בל תשחית"?

תודה רבה על תשומת הלב!

תשובה

שלום

צריך לציין את יום ההולדת רק בתאריך העברי. אסור להשליך אוכל הראוי לאכילה על אדם, אם האוכל ניזוק בזריקה (כגון עוגה). זהו בל תשחית. אפשר להשליך סוכריות עטופות.

ההלכה מאפשרת מרחב מאד גדול של המצאות ויוזמות, בוגרות או שובבות. אך את הגבול הרחב ההלכתי אין לעבור. נסו לחשוב שוב על יוזמה שאינה בעייתית.

מזל טוב