יודקובסקי אסף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 23:26 כט בסיון התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום יש לי חברה היא יצאה עם איש שטוען שהוא דתי הוא אוכל במקום כשר למהדרין

הוא שכב עם החברה לפני החתונה אני קראתי על עוד איש טוען שהוא דתי הוא שכב עם הבנות שלו האם הם דתיים?

התורה אוסרת לשכב עם ילדות ולשכב עם אשה לא נשואה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לנו הגדרת "דתי". יש הגדרה שומר מצוות או לא שומר. ויש כאלו ששומרים חלק וחלק לו, והקב"ה נותן להם שכר ועונש לפי המעשים הטובים והרעים. המעשים שהזכרת הם רעים ודוחים מבחינה תורנית - הלכתית ומבחינה השקפתית אמונית. על כן הקב"ה יבוא עמם בדין ויקבלו על כך את עונשם. אולם מאידך זה לא מבטל מהם את המעשים הטובים שהם עושים, אבל בודאי יש להרחיק אנשים כאלו מהחברה הבריאה והישרה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן