יהדות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/07/20 14:32 ח באב התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני בן לעדה האתיופית.

אני יליד הארץ והוריי עלו ב1991 במבצע שלמה לאחר שהסוכנות היהודית דפקה בדלתם ואספה אותם מהכפר הנקרא אטייה לאדיס אבבה ומשם הגיעו לא"י.

הייתי מדריך בתנועת הנוער עזרא,תלמיד בישיבה מוכרת וכמו כן במכינה מוכרת.

אחיי ואחותי ביצעו בירור יהדות ברבנות בכדי להתחתן ונמצאו יהודים כשרים לאחר הבירור.

אך תמיד מטריד אותי העניין שמטילים ספק ביהדות אתיופיה.

אני מרגיש יהודי בכל רמח איברי אך ה"ספק יהודים" לא נותן לי מנוחה.

אני כעת בתהליכים של חזרה בתשובה

ומטרידה אותי המחשבה של מה יהיה בבית דין של מעלה?איך אשפט במקרה ו-"הספק יהודים" הזה הנכון גם לאחר בירור היהדות.

מה עליי לעשות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בית דין של מעלה פוסק פי בית דין של מטה, לא בשמים היא.

בכלל צריך להבין שאמת ההלכתית לא חייבת להתאים לאמת ההסטורית. התורה ניתנה לבני אדם, וברגע שהרדב"ז ובעקבותיו הרב עובדיה יוסף ומועצת הרבנות הראשית קבעה מה שקבעה והסמיכה אנשים לברר יהדות, מה שהוכרנע הוא האמת ההלכתית שקובעת בשמיים. אם לא נלך בדרך הזו אפשר לקעקע כמעט כל דבר ביהדות . לכם בתלמוד הלכתא כבתראי , והתלמוד קובע פוק חזי מאי עמא דבר (כלומר ראה מה שהעם נוהג) , זה יסוד מאוד חשוב שלצערי מעטים בלבד מבינים אותו .

בקיצור אתה יכול להיות רגוע ולישון טוב בלילה....

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן