יהדות אתיופיה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/20 10:44 כד בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני אישה אתיופית שנולדה בישראל והתחנכה במוסדות החינוך הדתיים. מגיל צעיר התחברתי ליהדות וברוך השם אני דתיה מאז ומתמיד.

לאחרונה עלה עניין הזיווג ובעקבותיו שאלות על יהדות והמוצא שלי.

טענות לספק ביהדות של בני העדה שלי שמעולם לא הטרידו אותי הפכו למהותיות. מתברר שאני ספק יהודיה.

אסביר לכבוד הרב את משמעות הדברים.

אם אני ספק יהודיה אני לא יכולה להינשא ליהודי דתי שמקפיד על תרי"ג מצוות. לעומת זאת אני גם לא יכולה להינשא לגוי מכיוון שהתחנכתי על פי תורה ומצוות ורוב הגויים כמובן נוהגים בצורה שאני לא רגילה אליה ולא אוכל לסבול לחיות איתה.

מכאן שנותר לי להתחתן רק עם ספק יהודים כמוני. אבל מה עושים כשמדובר בקבוצה קטנה מאוד שרובה מורכבת מקרובי משפחה שלי? הדבר נעשה קשה מכיוון שבאתיופיה כולם היו דתיים אבל בארץ זה כלל לא המצב. הרוב חילוני או חוזרים בתשובה.

אשמח לשמוע איך רבנים גדולים גוזרים את גורלם של קבוצת אנשים לחיות בארץ בחוסר מעמד.

אם אני לא יהודיה- אז למה להעלות אותי לארץ? כל אדם בר דעת מבין שלא מעלים אנשים למדינה על מנת שיצביעו למפלגה בבחירות שהרי בחירות הן אישיות וחסויות.

אם אני לא יהודיה- אחיה את חיי בגולה עם אחי הנוצרים והמוסלמים. אתחתן אקים משפחה ואעבוד ככל אדם שווה ערך.

הפסיקה הזו שקובעת שאנחנו ספק יהודים הורסת את חיי. האם אותם רבנים לא חשבו על זה כשפסקו כך? מוטב היה שהיו פוסקים שאנחנו גויים גמורים.

אשמח לשמוע מה כבוד הרב מציע לי לעשות

ספק יהודיה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

תודה על מכתבך. הוא מעורר מאוד וחשוב מאוד.

בין כתיבת המכתב שלך ובין התשובה שלי נעשה שינוי משמעותי מאוד, כיוון שפורסם שהרבנות הראשית לישראל מאשררת את פסיקתו של הרב עובדיה יוסף זצ״ל, ביחס ליהדותם של העולים מאתיופיה.

ראי לדוגמה:

https://www.srugim.co.il/411374-%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA%D7%9D-%D7%A9%D7%9C

אני מקווה אפוא שהשינוי הזה ישנה לטובה את מעמדם של העולים מאתיופיה, ומצב כמו שאת מתארת לא יתחולל עוד.

כל טוב, ושמחי אותנו בשמחות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן