ט באב שנדחה ולקיחת כדורים - האם להקל?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/08/19 16:13 ז באב התשעט

שאלה

שלום,

חליתי בדלקת ריאות.

אני לוקח שני סוגי אנטיביוטיקה וברוך השם נראה שמצבי משתפר.

את הכדורים עלי לקחת 7 ימים - שאחד מהם נופל על ט באב.

כדור אחד עלי לקחת שעה לפני האוכל, וכדור אחד צריך לקחת עם האוכל.

הרופא לא ממליץ לקחת את הכדורים (במיוחד את השני) על בטן ריקה.

ביכולתי "לדלג" על לקיחת הכדורים בבוקר הצום (כלומר לקחת כדור בארוחה המפסקת, ולקחת עוד כדור בשבירת הצום). מבחינה רופאית זה לא אידיאלי, אך זה מה שהייתי עושה עם הצום היה בשנה רגילה.

השאלה שלי מבחינה הילכתית - מאחר שהשנה הצום הוא נדחה - האם מעיקר הדין כדאי להקל, לשבור את הצום בבוקר ולקחת את הכדור עם פרוסת לחם?

תודה,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יש עמדות שונות בנושא זה.

אני נוטה לעמדה שאם הדבר אפשרי פעם אחת ליטול את הכדורים בלי אוכל - זה מה שנכון לעשות, גם בתשעה באב נדחה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן