טעימות באולם בלי סוכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/10/19 15:01 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום וברכה

בחוה"מ מוזמן ל"ארוחת טעימות " באולם חתונות לצורך קביעת התפריט לחתונה

שתיערך בע"ה באולם זה.

אין שם סוכה - כיצד עלי לנהוג

בברכת גמר טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לא לאכול מה שחייב סוכה. שאר הדברים אפשר לטעום כראוי בלי סוכה על פי ההלכה.

ואמנם המחמיר אף לא לשתות מים מחוץ לסוכה הרי זה משובח, אך זה נאמר במצב רגיל, בשעת הצורך כשלך, שאין מועד לטעימות לאחר חוה"מ, אזי אפשר לכתחילה לטעום מה שלא חייב בסוכה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן