טעות בחישוב הכסף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/18 15:59 טו בתמוז התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

עבדתי בבריכה בישוב שלנו, והייתי צריך לקבל משכורת של 90 שקל. אך, קיבלתי משכורת של סכום של 890 שקל. אני בטוח שהייתה טעות. בזמן האחרון סבא שלי חולה מאוד, וכל התקופה הזאת אני עוזר לסבא שלי ואני נמצא איתו הרבה, וקיבלתי את הכסף בדיוק בתקופה הקשה שעוברת עליי. האם זה אולי מתנה מה'? חשבתי לתרום סכום כסף לצדקה או לתת לתרומה. האם זה גניבה? האם זה גזל? מה אתה מציע לעשות? תודה רבה

בברכה,

א.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פשוט מאוד!

נגשים למי שמשלם את השכר ומבררים אתו.

אם זו טעות אז מחזירים את הכסף המיותר בשמחה גדולה שלא נכשלת בגזל.

היושר שלך יותר חשוב מצדקה או תרומה שאתה נותן מכסף שלא מגיע לך.

וודאי היושר שלך, כמו כל דבר אחר שעושים לרצון ד', מביא שפע ברכה לעולם:

לרפואת חולים ולפרנסת עניים.

עשה חיל