טליטול אוכלין בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/07/18 21:53 ד באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נמצא בבית חבד תאילנד, אני אוסף את האוכל שנשאר מסעודת השבת שנערכת בבית חבד האוכל עומד להיזרק לפח האשפה, אני עושה זאת רק בערב יום שישי(שבת בלילה- אחרי כניסת השבת) אני מזבל עושה מצווה. האוכל משמש אותי בשבת וגם למשך השבוע וכך גם אני נמנע מלאכול לא כשר, אחד האנשים ששאלתי לגבי העניין שלקיחת המזון לביתי שהוא כ700 מטר מבית חבד, אמר לי שהדבר אסור מכיוון שהדרך עוברת דרך רשות הרבים ובתורה מפורש כתוב על איסור טילטול בשבת ללא חילוק בין חפצים לאוכלים, אבל אני חושב שהתורה מקלה בעניין אוכלין מכיוון שזה נושא עדין מאד ועמוק מאד, הייתי מעוניין לדעת מהי דעת ההלכה בעניין?

תשובה

שלום לך ואני מבין לרגשותיך,

אלא שהתורה אינה מה שאנו מבינים או מה שאנו חושבים אלא מה שהקבה ציווה.

אם היינו מבינים את הציווי שלו הרי שאנו היינו הוא ...

הקב"ה לא חילק בין אוכלים לדברים אחרים וגם חפצי מצווה אסור לטלטל ברשות הרבים ולא יועיל כל דבר להתיר זאת.

כך במפורש בקהילה שאין להם חפצי מצווה כמו שופר או אתרוג - אסור להם לטלטל אותם בשבת גם אם כל הציבור יפסיד את המצווה. ואם טלטלו אותו בשבת אז אסור להשתמש בו ( כמו גם האוכל שאתה לוקח).

האיסור הוא כל כך חמור שחכמים ביטלו לכל עם ישראל את מצוות תקיעת השופר בראש השנה שחל בשבת מחשש שיהודי אחד בעולם יטלטל באיסור.

בלקיחה שלך יש לפחות 3 איסורים

1. להוציא מבית חבד לרחוב

2. להכניס מהרחוב לבית שלך

3. להעביר 2 מ ברשות הרבים . בד"כ כל 2 מ הם איסור בפני עצמו.

בברכה ובהצלחה ,

בתפילה שתמהר לשוב לארץ ישראל ולא תצטרך להוציא אוכל מרשות לרשות בשבת

דוד לוי