טלויזיה בשבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/01/20 00:01 יז בטבת התשפ

שאלה

שלום

אישתי לא מוכנה לוותר על טלויזיה בשבת

רציתי לישאול האם מותר להשאיר טלויזיה דולקת ליפני שנכנסת השבת

יש לציין שהטלויזיה לא מחוברת לערוצים היא מחוברת לdvd שאני מכניס דיסק וזה פועל כל השבת ??

תודה

תשובה

שלום וברכה,

בוודאי שלכתחילה אסור לעשות דבר כזה, ובעז"ה אשתך תדע להימנע ולוותר על צפייה בטלויזיה, לפחות בשבתות.

ולגבי שאלתך, עד אשר אשתך תמנע מכך לחלוטין, בוודאי שעדיף שהטלויזיה תתחיל לפעול לפני שבת.

בכל אופן, גם בדרך זו אין מותר לראות בטלויזיה בשבת, אלא שהאיסור בדרך זו, הוא יחסית פחות מאשר להדליק בשבת עצמה, אך גם מכך צריך להתרחק.

ברכה והצלחה