טיסה לפולין וחלומות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/06/19 01:07 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,קודם כל תודה רבה על הקדשת זמנך לשאלתי :)

אני כבר בסוף י"א ועוד מעט הטיסה לפולין.

חלק מחברותי טסות וחלקן לא.

אני בהתלבטות קשה האם לטוס,לסבים והסבתות שלי קשה מאוד לטוס . גם לי יש קושי נפשי רב, והתלבטות קשה עד מצב בו השואה נכנסת לי לחלום. ולא רק פעם אחת. כבר פעמים רבות אשר חלמתי על השואה. ובחלומי האחרון(על השואה) הרגשתי שאני בחלום,שאני נמצאת בשואה אך אני מרגישה שמשהו אומר לי הישארי פה זו ההיסטוריה שלך. ואני יודעת שאני בחלום. אני מרגישה שהחלומות השפיעו עליי,לפני כן אמרתי לעצמי כי לא אטוס,וכעת חזרה השאלה. האם לתת לחלומות מקום? או להתעלם? כי זה בסה"כ חלום... ובכללי מה דעתך על טיסה לפולין. שוב תודה :)

תשובה

שלום לך,

אינני רואה לא היתר הלכתי ולא סיבה לנסוע לפולין

1. הרמב"ם בהלכות מלכים מפרט את הדברים בשבילם מותר לצאת אל מחוץ לארץ ישראל - זה לא אחד מהם.

2. גם לדברים שמותר לצאת, עדיף שלא לצאת, גם לא במצבי לחץ גדולים.

3. אינני רואה סיבה לפרנס את הפולנים.

4. ניתן ללמוד על השואה במקומות הרבים בארץ.

5. מנסיון של יותר מעשרים שנה - מי שחוזר מאד מתלהב ואח"כ במקרה הטוב שוכח מהענין {במקרה הגרוע משליך את הדברים בצורה לא טובה על מדינת ישראל ויחסנו לפלשתינים)

בהצלחה

דוד לוי