תחיית המתים בעולם הטכנולוגי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/06/19 00:04 כד בסיון התשעט

שאלה

זה שאלה קצת מצחיקה שעלתה במשפחה בשולחן שבת בתחיית המתים בגאולה בעסרת ה' במהרה בימינו כשאברהם אבינו יקום ומשה רבינו וכל אבותינו וגדולי ההסטוריה שלנו יקום איך הם יסתדרו בעולם שלנו עם כל הטכנולוגי'ה החדשנית הרי כתוב "עולם כמנהגו נוהג" וזה אומר שהעולם ימשיך כמנהגו ולא יעצור בשטף התפתחות הטכנולגי'ה אז כיצד אבותינו (שלצורך ההבנה ולא כי אני חושבת באמת ככה)שהם קצת 'פרמיטיביים' בענייני טכנולוגיה יוכלו להסתדר בעולם הכלכך טכנולוגי שלנו?

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב

האמירה ש'העולם כמנהגו נוהג' לא נאמרה על העולם של 'תחית המתים'. עולם שבני אדם בו קמים לתחיה איננו עולם רגיל בשום צורה.

אגב, יש עוד הרבה שאלות שנשאלו על עולם זה (למשל - מי שבעלה נפטר והיא נשאה מחדש - תקום לתחיה עם שני בעלים?).כבר רב סעדיה גאון - שחי לפני כאלף ומאתים שנה מזכיר שאלות אלו.

למעשה, העולם הזה יהיה לגמרי שונה מהעולם שלנו ולכן אין כל כך מקום לשאלות אלו. אנו מאמינים שתהיה תחית המתים אבל בדיוק איך זה יתרחש - זה מעבר להשגה שלנו

ברכה והצלחה

טוביה