רחצה מעורבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/07/19 14:58 יט בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב.

רציתי לדעת מהי הבעיה ההלכתית ברחצה מעורבת.

אם אני הולכת למעיין מעורב ונכנסת למים עם בגדים שלא נצמדים לגוף, האם זה אסור?

אני שואלת כי בקרוב אנחנו יוצאים לנופש משפחתי ובו מתכננים לטייל בנחלים ובמעיינות. אני בטוחה שלא נהיה שם היחידים, ורציתי לדעת אם אוכל להיכנס.

אשמח לתשובה מפורטת עם מקורות הלכתיים, תודה!

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב

המנהג להקל להכנס למים עם בגדים שלא נצמדים, וכך אפשר לראות במעינות ובחופים בכל רחבי הארץ

יחד עם זה, רחצה ממש מעורבת - אסורה. כלומר, גם אם את לבושה לגמרי אבל אסור להכנס ביחד עם בן-דוד שלך שבגילך למים. הסיטואציה וההקשר מאד לא צנועים. אם את נכנסת עם חברות, או עם משפחה קרובה - אין בעיה

בהצלחה רבה

טוביה