קנאה בחברה שמאוהבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/07/19 07:30 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אנחנו חבורה של בנות , חברות מאוד מאוד טובות , חלקן מהעבר וחלקן שהתווספו בזמן האחרון.

בשנה האחרונה חברה שלי הכירה מישהו , בחור.

היא משתפת אותנו , אותי (אנחנו חברות טובות מאוד) בכל מה שקורה איתו. עליות מורדות , כל השמחה וההיי הזה שיש להם.

כל ההתאהבות הזו שלהם.

וזה דיי מפריע לי כלומר , אני שמחה תמיד לתת לה יעוץ ולהיות שם בשבילה .. אבל.. גם אני עזבתי לא מזמן בחור שלא עשה לי טוב.. ואני חושבת שאני קצת מקנא במה שקורה לה איתו...

כי אני גם רוצה מישהו אני חושבת...

כיצד ניתן להעביר את זה.. אני לא רוצה לקנא בה..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

התאהבויות וקשרים בין בנים לבנות בגיל ההתבגרות הם באמת סיפור קצת מסובך בדרך כלל. מצד אחד יש רצון מאוד חזק להתנסות בקשר וליהנות מיחס חם ואוהב. זה בהחלט טבעי ומובן. מצד שני, אנחנו עצמנו עדיין לא לגמרי מגובשים ו"סגורים על עצמנו", ולכן לפעמים קשרים מתחילים בסערה גדולה ומסתיימים בסוג של אכזבה ובלבול. את מספרת כאן שגם לך הייתה התנסות קצת לא מוצלחת בתחום הזה, ואני בהחלט מבין לליבך. ולכן זה עוד יותר יפה ומרשים שאת בוחרת לשאול ולברר בנושא הזה, של הכמיהה לזוגיות, ושל הקנאה במי שכביכול "השיג" אותה.

כשאנחנו צעירים, בהחלט יש כמיהה טבעית לזוגיות ושיתוף, והיא בסיס טוב לשנים הבאות, שבהן תחפשי בן זוג למטרות חתונה. בשנות ההתבגרות, גם הבנים וגם הבנות עסוקים בגיבוש הזהות שלהם עצמם, ולכן חשוב לעסוק בזה כדי שברגע המתאים תוכלי באמת להיות "את", כשתחפשי מי מתאים "לך".

לפעמים העיסוק באהבות ורגשות "זוגיים" יכולה להתגבר בגלל ריק מסוים שאולי קיים בחיי היומיום שלנו. זה יכול להיות שיעמום, אולי מחסור מסוים בחוויות והצלחות, או יעדים לא מספיק מרגשים שלא נותנים מספיק מוטיבציה וסיפוק. ולכן דווקא הגיל שלך ושל חברותייך הוא הזמן הכי מתאים להתרגש, לחוות ולעשות – לא במסגרת של זוגיות אלא במסגרות אחרות: לבד, עם החברות מביה"ס, עם חברות ממקום אחר, עם המשפחה, ועוד. זה יכול להיות התנדבות, ספורט, נגינה, ריקוד, טיולים, כתיבה, פרויקט משותף בשכונה, בביה"ס או בתנועת הנוער... יש המון דברים מעניינים וחווייתיים שמחכים לך, והרבה כישרונות שאת יכולה לפתח שטמונים בך. זה הרגע המתאים ביותר לעשות את זה בלי מגבלות של ילדים, משכנתא וזוגיות לא בשלה שיכולה להשפיע על העיצוב של האישיות שלך. זה הזמן שלך לגלות את עצמך, ואת בהחלט מוזמנת לעוף עליו!

בעניין הקנאה: באמת כלפי חוץ הדברים יכולים להיראות מאוד יפים: אהבה, זוגיות, סיפורים מרגשים. בפועל, בגלל כל מה שהסברתי כאן, במקרים רבים זו לא באמת המציאות שמתקיימת ביחסים עצמם, וזוגיות בגיל צעיר "סובלת" מהרבה מבוכה, בלבול, לפעמים אפילו חרדה. ולפעמים דווקא בגלל זה מאוד חשוב ודחוף למי שחווה זוגיות כזאת, להראות כלפי חוץ כמה "הכל נפלא". אפשר לזכור את זה כשהקנאה מתעוררת, ולשים לב שלכל דבר יש את הדברים שנכונים לו. זה אולי מאוד מרשים לילדים בני 13 לראות את החבר שלהם נוהג במכונית בשכונה בלי רישיון. הם יקנאו בו קצת פחות אחרי שיתנגש חס וחלילה באיזה ספסל. ולכן טוב להבחין בין הדבר עצמו, לבין איך שדברים נראים כלפי חוץ, ולבחור מה אנחנו באמת מעדיפים. "ואין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין", שזה יסוד נכון גם ביחסים וגם בצניעות בכלל. יש סיבה שהדברים היקרים והרגישים ביותר - נשמרים בפנים.

בהצלחה!

אוהד

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן