טהרת המשפחה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 13/10/20 22:51 כה בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב.

אשתי התחילה לקבל טיפול בגלולות המונעות לחלוטין את המחזור החודשי, מה ההלכה לגבי טהרת המשפחה במקרה של מניעת המחזור?

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב .

אם האשה החלה לקחת את הכדורים בתחילת וסת / בזמן שבעה נקיים. צריכה לטבול כרגיל וממילא תהיה טהורה כל זמן שנוטלת את הגלולות ולא רואה דם .

אם החלה ליטול גלולות בזמן שהייתה טהורה אזי כל עוד לא ראתה דם היא עדיין טהורה .

יש לשים לב! גלולות מסויימות עלולות לגרום להכתמות / דימום. ועל כן אם רואים אותן יש לשאול רב מה דינן . ( אם יש יותר מדי , יש להתייעץ עם הרופא)

בנוסף ,לפני שהאשה מתכוונת לעשות הפסקה מהגלולות יש לשאול מתי צריך לפרוש מיחסי אישות .

בברכת שלום בית ובריאות איתנה.