טבילה בשעות היום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 23:17 כט בסיון התשעח

שאלה

שלום רב

ליל הטבילה של אישתי הוא ביום חמישי בערב. אך היא נמצאת בחו"ל ונוחתת רק בשישי לפנות בוקר. המקווה של היישוב שלנו בשיפוץ ולכן נאלצים לנסוע לישוב שכן. כך שיש לנו 2 אפשרויות

לטבול בשישי בבוקר או להמתין עד למצאי שבת

שאלתי האם ניתן בכלל לטבול ביום שישי בבוקר?

תודה

שי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לטבול בשמיני ביום אבל אסור לשמש עד הלילה, לכן ראוי לטבול בישוב השכן לפני השקיעה (שתספיק לחזור ליישוב) אבל שאתה לא תהיה בבית (תצא לבית הכנסת או מקום אחר) והיא תדליק נרות אם הדבר אפשרי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ