טבילה במקווה לגבר אחרי שנגע בגופה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/08/19 11:31 יז באב התשעט

שאלה

שלום רב

בעלי טס לכמה ימים לחו"ל בגלל עבודתו למעבדות גופות, שם הוא יבדוק מכשור רפואי.

האם הוא חייב הטבילה אחרי עבודתו שם ?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

בימינו, אין חובה לטבול אחרי נגיעה במת, אלא רק ליטול ידיים.

אמנם כדי לאכול קדשים וטהרות צריך לטבול (ועוד כמה תנאים כמה הזאת מי אפר פרה אדומה), אך לצערנו בימינו אין את האפשרות הזאת.

כמו כן, יש בהחלט מעלה בטבילה במקווה כדי לטהר את עצמו (יש שמקפידים לטבול כל יום), אך אין חובה הלכתית בכך.

בהצלחה רבה,

הלל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן