חתונה באבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/11/19 19:36 ו בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אמא שלי נפטרה לפני 3 חודשים. לפני מותה בן זוג שלי הבטיח לה שאנחנו נתחתן בקרוב (אנחנו חיים ביחד כבר כמה שנים ועד עכשיו לצערי הוא סירב להתחתן). האם אנחנו יכולים להתחתן בקרוב או צריכים לחכות עד סוף תקופת אבלות? אנחנו בכל זואת נעשה משהו צנוע ברבנות...אם כן אחים שלי יכולים להשתתף בחתונה? ואם נעשה אחר כך סעודה במסעדה בלי מוזיקה רק למשפחה הקרובה?

שנים התפללתי שהבן זוג יסכים להתחתן ....

תשובה

שלום וברכה

ראשית, מן השמיים תנוחמו.

לא דוחים חתונה.

החלטתם להתחתן - קדימה.

באמונה עמוקה שגם אמך בשמיים תשמח הרבה יותר מנישואייך.

ואכן, לעשות משהו צנוע, להזמין את כל המשפחה להיות אתך בשמחתך, אך לא בריקודים ומוזיקה, ולעשות סעודת נישואין.

כל טוב ושמחי אותנו בשמחות