חתונה אבל הבן הזוג לא מוכן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/02/20 17:52 כט בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

שלום

אני ובן הזוג שלי ביחד שנה וחצי .

לפני כצי שנה כבר התחלנו לדבר על חתונה ברצינות וסגרנו שעוד שנה וחצי הוא ישלוף טבעת .

עכשיו הוא אומר לי שהוא חשב על זה והוא לא מסוגל לעשות את כרגע . אמר שזה מוקדם לו מדי .

הוא לא יודע מתי כן אבל כרגע לא .

אני בעיקרון רציתי לאחר שנה וחצי של זוגיות שנעבור שלב האירוסין אבל כדי שגם אני והוא נתפשר זה על זה אמרתי אני יחכה שנה וחצי .אבל עכשיו אומר שגם את זה הוא לא מסוגל.

אני מתוסכלת כל כך ולא יודעת מה לעשות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלתך מובנת מאד, ובייחוד שבד"כ אצל הבנות הרצון להקים משפחה בריאה וטובה מגיע לפני הרצון אצל הבנים. אמנם צריך לדעת שעצם זה שאתם חיים יחד כבר שנה וחצי יתכן שכאן כבר טמונה התשובה לשאלה. יש לו אהבה, ויש לו אשה וחיים מלאים מדוע הוא צריך לגשת לזוגיות שלדעתו היא כובלת אותו. מה רע לו במצבו הנכחי. על כן את צריכה לחשב דרכך האם צורת החיים הזאת היא טובה, ובייחוד שמצב זה יכול להמשך תקופה ארוכה, וביום מהימים הוא יכול להחליט לחפש ולרעות בשדות זרים ולך יהיה קשה להקים בית חדש. כדאי לשוחח על הנושא בצורה גלויה, ואם הוא לא רוצה בכך כדאי לחשוב על דרך חדשה שתהיה טובה לך, כדי שתוכלי להקים בית נאמן ויפה בישראל מתוך שמחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן