חשש חמץ

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 04/05/17 15:18 ח באייר התשעז

שאלה

שלום לרב. תרמתי דם בפסח. ולא רצו שאלך בלי לשתות או לקחת טרופית. אז לקחתי טרופית ולא היה כתוב כשר לפסח רק היה כתוב בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ושכשרות הבד"ץ רק לימות השנה וגם היתה כשרות רבנות בלי שנכתב כשר לפסח. האם נחשב שזכיתי בחמץ כי אולי היה בזה?

אציין שמכרתי את החמץ. ואם זה רלוונטי להלכה שאני ספרדי.(ומיד אחר כך זרקתי את הטרופית)

2.האם יש עניין בתרומת דם לבקש מגבר להחדיר את המחט ולעשות את כל התהליך במקום אישה?

תודה מראש ובשורות טוב לרב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

א. לכתחילה, לקחת. אבל לא לשתות, מפני שלא כתוב על זה כשר לפסח. אין כל בעיה של זכיה בחמץ, כי אין בכך מרכיב חמצי, רק חשש.

ב. אם יש גברים מתרימים ויש מתרימות, עדיף מתרים. אבל אם הוא לא פנוי, והיא פנויה, לאפשר לה לתרום.

ברכה והצלחה!

הרב אליקים לבנון

www.yelm.co.il

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן