חששות ביחס לצום ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/20 05:04 יא בתשרי התשפא

שאלה

שלום רב וחתימה טובה

חייבת לשאול מס דברים שהטרידו אותי בצום

1. לאחר הצום אחרי שכבר אכלתי עוגה ראיתי על שן קדמית לכלוך קטן ירוק כמו חתיכת עלה שלא יכול להיות מהעוגה (אם כי היו עליה פיסטוקים) וחוששת שמא למרות שצחצחתי שיניים נשאר מלפני הצום

2. במהלך יום הכיפורעם בזמן שנחתי נגעתי בלכלוך קטן שהיה בקצה האף ומיד חששתי שמא נפל לשפתיים ובטעות נכנס לפה ונבלע.

תודה ושנה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

א. אין לחתיכה הזו שום משמעות, גם אם נותרה שם מלפני הצום, ואין היא פוגעת כלל וכלל בצום.

ב. זהו חשש שווא.

ב״ה, הצום עבר נכון עלייך, ופתח שערים חדשים לשנה הבאה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן