חרדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/10/19 20:57 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב

במוצאי כיפור כשהייתי כבר תשושה..כעסתי מעט על אחד מבני המשפחה...בשלב מסויים מלמלתי משהו שאיני זוכרת ומיד עלתה לי חרדה (כן אני סובלת לעיתים ממחשבות חרדתיות) שמא קיללתי ועלתה בלבי מלה חמורה בחשש שמא אותה אמרתי ..

אני כלל לא בטוחה שבכלל קללתי אבל החרדה מתגברת וגם מוטרדת מכך שמא אצטרך ללכת לעשות התרת קללות ...(זה מכביד עלי ובמיוחד יותר עכשיו בתוך החגים)

בכל מקרה ולשם הזהירות אני שואלת אם יש אפשרות להגיד את הנוסח בפני 3 בני משפחה ואם גם בפני זה שחלילה אולי הדברים נאמרו כלפיו..

למרו.

ת שכאמור אולי זו סתם חרדה...

תודה

תשובה

שלום וברכה

ואולי כדאי לנסות דרך אחרת ?

במקום להיכנס לעולם חששות, ואולי, ואם, והתרת קללות -

לעשות את התיקון היותר טוב,

והוא שגם אם הייתה קללה, וגם אם יש לה משמעות - לעשות דברים שיהפכו את הקללה לברכה.

לאמור -

דווקא מתוך הכאב והמצוקה שאת נמצאת בה,

לעשות לאדם שעליו כעסת משהו טוב, חריג, באופן מיוחד,

לא חייב להיות משהו גדול, אבל משהו של תשומת לב חיובית, המביעה ברכה גדולה,

ועל ידי כך להפוך את הקללה לברכה גדולה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב וחג שמח