חצוצרות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 30/05/20 23:35 ז בסיון התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב ישראל אלתר

מה הכוונה הסגן עומד על הקרן והסודרין

תודה ממשה

ספר החינוך מצוה שפד - מצות תקיעת חצוצרות במקדש ובמלחמה (מ).

במדבר י', ט'

...תאמר לא היו תוקעין הם על הקרבן אלא הלוים מפני שהן ככלי ניגון, אינו כן, שהרי בפירוש אמרו במסכת תמיד פרק שביעי מ"ג נתנו לו יין לנסך, הסגן עומד על הקרן והסודרין (1) בידו, ושני כהנים עומדים על שלחן החלבים ושתי חצוצרות בידם תקעו והריעו ותקעו. הרי נתבאר שעל ידי כהנים נעשית מצוה זו, ושהיא מצוה תמידית להן, כלומר שבכל יום היו תוקעין ולא ביום מועד וראש חדש בלבד.

תשובה

שלום וברכה, הכוונה היא שהסגן עומד על קרן המזבח וכשהכהן הגדול מנסך, הוא מניף את הסודרין (מלשון סודר - חתיכת בד) ואז הלווים היו יודעים לפתוח בשיר