חמץ לאחר הפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 28/04/19 18:26 כג בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול בנוגע לחמץ לאחר הפסח.

האם יש סיבה לחשוש מלקנות חמץ בחנות של אינו יהודי?

אחדד שאלתי,

אם החמץ היה בחנות בפסח - אזי החמץ היה ברשות נכרי ולא עבר עליו הפסח ברשות ישראל.

אם החמץ היה אצל היצרן בפסח - הוא נמכר במכירת חמץ על ידי היצרן שמפוקח בגוף כשרות.

השאלה היא אם יש לחשוש שבמהלך חג הפסח החמץ היה אצל סוכן/סיטונאי/וכדו', שאינם כפופים למכירת החמץ של היצרן, ואפשר שהיה ברשות ישראל בפסח.

אודה לתשובתכם

יעקב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לא כל יצרן או סוכן סיטונאי דואג למכירת חמץ לגוי.

אולם בעיה זו קיימת גם בכל חנות מכולת שאין בה השגחה לכל השנה, ויש לה רק אישור מכירת חמץ.

נראה שמכיון שאיסורו של חמץ לאחר הפסח הוא מדרבנן, אנו סומכים על כך שרוב הסיטונאים בארץ דואגים למכירת החמץ, זאת בנוסף על כך שאיננו יודעים אלו מהמוצרים שהו בחנות במהלך הפסח, ואלו נרכשו רק לאחריו. ומשום כך נוהגים להקל בזה.

המהדרין יקנו רק ברשתות שיווק או חנויות בעלות פיקוח כשרותי בכל ימות השנה, ובהם מוודאים את מכירת החמץ גם של הספקים.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן