חמאת נוכרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/07/19 14:46 יד בתמוז התשעט

שאלה

שלום,

לאחרונה יש מחסור בחמאה מקומית, אך קיימת חמאה מיובאת, שכתוב בפרטי הכשרות שלה שהיא מיועדת לאוכלי חמאת נוכרים. אצלנו נוהגים לאכול אבקת חלב נוכרי אך לא חלב נוכרי, אך אין מנהג ידוע לגבי חמאת נוכרים. האם הדבר דומה לאבקת חלב כך שמי שמתיר זאת יכול לאכול גם חמאת נוכרים, או שמדובר בעניין חמור יותר כמו חלב נוכרי?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

את השאלה היא על מנהגים שונים, ולכן קשה לענות עליה.

ברם, נראה יותר כי חמאת נוכרים קשורה יותר לחלב מאשר לאבקת חלב, כי הנוהגים באבקת חלב עושים זאת מכוח העובדה שזה כבר לא חלב (תהליכי עיבוד), וקשה לומר דברים כאלה על חמאה.

הלוא כן ?

כל טוב