חמאה תוצרת בלגיה

חדשות כיפה רבני כושרות 19/05/20 11:16 כה באייר התשפ

שאלה

שלום רב,

אכלתי בשוגג (כנראה לא בדקתי מספיק על המאכל, אלא סמכתי על בעלי) מאכל שהכיל חמאה תוצרת בלגיה שנקנתה ברמי לוי. אין על החמאה כיתוב בעברית או סימון כשרות כלשהו. בנוסף אני נוהגת שלא לאכול חלב נוכרי כבר הרבה שנים. על החמאה היה כתוב heritage כמדומני.

האם אכלתי מאכל לא כשר? ומה הכפרה על זה?

ובנוגע לחלב נוכרי - האם זה נחשב שחס וחלילה הופר נדר?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לגבי חמאה טהורה ללא כל תוספת יש מחלוקת בין הפוסקים אם היא מותרת או אסורה, ולמי שאין מנהג לאסור יש על מה לסמוך.

אך פעמים רבות מדובר בחמאה בעלת תוספות שונות, תוספות אלו עלולים להכיל איסורים הרבה מעבר לשאלת חלב נכרי.

תשובה חשוב לעשות, בין אם למפרע היה המאכל כשר ובין אם אינו כשר, ומהות התשובה (מעבר לחרטה הניכרת מדבריכם) היא קבלה לעתיד, להקפיד יותר לחקור ולבדוק לפני שאנו מכניסים דבר מה לפינו.

בברכה

יצחק דביר