חלמתי על אבא שלי שנפטר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/08/19 10:22 כו באב התשעט

שאלה

שלום רב,

אבא שלי נפטר לפני 7 חודשים,

יצא לי לחלום עליו פעמים.

חודש אחרי שהוא נפטר חלמתי עליו ,

בחלום שלי הייתי במטבח של אמא שלו ודיברתי עם כולם

ובחלום אני הייתי היחידה שראתה שהוא מתחבה ליד חדר המטבח והוא היסתכל עלי והוא סימן של אצבע על הפה (כיאלו להגיד לי לא להגיד כלום)

ואז הלכתי לדבר איתו והתאמתתי איתו שהוא צריך להגיד לכולם שהוא חי ושזה לא משחק כולם חושבים שאתה נפטר ואז הוא אמר לי עוד פעם לא להגיד לאף אחד

כמה חודשים אחרי החלום הזה היה לי החלום השני הרגשתי שאני בבית הקודם שלי בצרפת (עשיצי עליה לישראל לפני 4 שנים) וכל המשפחה שלי הייתה פה הוא ישב על הספה באמצע וכל בא לחבק אותו ולנשק אותו בשביל להיפרד וכשאני באתי לחבק אותו חיבקתי אותו ולא יכלתי לנשום הרגשתי שהגרון שלי מתייבש מרוב עצב והוא שוב פעם עשה לי סימן של שקט ואמר לא להגיד כלום לאף אחד.

אשמח מאוד אם תעזור לי זה יתן לי הרבה שלווה, ולדעת מה מסמל הסימן שהוא שולח לי?

אולי אני צריכה לעזור לו באיזה שהוא צורה?

תשובה

חלומות שווא ידברו

באופן טבעי את מתגעגעת אליו ולכן את רואה אותו בחלום. אדם חולם מהרהורי ליבו במשך היום.

כל נפטר נהוג לעזור לעילוי נשמתו ע"י עשיית מעשים טובים, לימוד משניות לכבודו או הנצחה אחרת.