חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/05/20 21:26 כב באייר התשפ

שאלה

חלמתי חלום לפני כמה זמן ואשמח אם תענה לי מה ה' רוצה לומר לי בזה(או שזה סתם חלום)

חלמתע שהיו אנשים שאני מכירה ופתאום הם התחילו להשתגע - אחד מהם נשך את השני ויצא לו מלא דם והוא היה נראה לא אנושי ואני צעקתי מהצד שיפסיקו.

אשמח מראש אם תענה לי למרות שאתה בטח עסוק מאוד ????⁦♥️⁩

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים (למשל מסרטים שהאדם ראה, שמשפיעים מאוד על עולם הדמיון).

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום אפשר להגיד הטבת חלום שמופיעה בחלק מהסידורים, ואפשר (ותמיד טוב) לתת צדקה.

כל טוב