חולמת דברים רעים על אנשים קרובים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/04/20 20:30 יא בניסן התשפ

שאלה

היי הרב רציתי לשאול האם יש משמעות לחלומות שחולמים בלילה?

חלמתי שאחותי נפטרה ואני זוכרת כמעט כל דבר שהיה בחלום ומה שהכי מפריע לי בחלום שהיא נפטרה בגללי, עשיתי משהו (לא בכוונה) שגרם לזה שהיא מתה.

בנוסף גם לפני כמה חודשים חלמתי שאימא שלי נפטרה.

יש סיבה לחלומות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך הודיה יקרה.

שמחתי מאוד מאוד לקבל את השאלה שלך. אני מאוד מעריכה את הנכונות לברר ולחקור ולא לתת לדברים לחלוף סתם.

אז קודם כל, דעי לך שכולנו, כולל כולם חולמים. לכולנו יש אנשים יקרים לנו וחלומות מפחידים ותרחישי אימה שבוודאי לא נרצה שיקרו. גם אנשים מבוגרים וגם ילדים ונוער, כולנו חולמים בין אם אנו מודים בכך ובין אם לא.

באשר למשמעות החלומות

פעם שמעתי הסבר יפהפה על אחי יוסף. האחים של יוסף משליכים את יוסף לבור ונענשים בעונש חמור מאוד. חשבת על זה פעם? על השלכה לבור (נכון זה מעשה חמור, אבל עדיין מדובר פה במריבה של אחים), הם יורדים למצרים ובעצם מתחילים את הגלות הארוכה ביותר שעם ישראל היה ועדיין בה.

ובכן, מסבירים, אחי יוסף טעו כי עשו סימן. אחרי שהם השליכו אותו לבור, הם עשו סימן ואמרו- אם ה' ישלח כאן עכשיו שיירת סוחרים שתעבור, זה סימן משמיים שה' רוצה שנמכור לה את יוסף. על זה הם נענשו באחד העונשים החמורים, מטורף!

אז אני לא רוצה להיכנס לעומק הסוגייה של אחי יוסף, אבל העיקרון ברור. לא סתם חז"ל אמרו "ישראל מעל המזל", מעל החלומות, מעל הסימנים, מעל ההורוסקופ. ה' ברא אותנו לבחור ולחיות את חיינו בעצמינו, ללא סימנים או חלומות. לא סתם נכתב בזכריה "וַחֲלֹמוֹת הַשָּׁוְא יְדַבֵּרוּ", ממש כך. הרי בסך הכל מבחינה מדעית, חלום הוא תוצאה של מחשבות שחשבנו באותו יום, שמתרכזות ומתערבבות לחלום אחד. כך גם אם חלמת שאחותך נפטרה בגלל משהו שעשית, סביר להניח שאותו יום אולי פגעת בה בטעות או נתת לה מכה. ביום בו חלמת כך על אמא שלך, האם שמעת על מקרה מוות נוסף באותו יום? אולי בחדשות ואולי מישהי מהיישוב?

אמנם, היו אנשים גדולים לאורך הדורות שזכו לקבל נבואה בחלום, אבל כל עוד אני ואת לא משה רבינו, כנראה שאנחנו רחוקות מכך.

להלכה, על כל פנים, נפסק על פי גישתו של רבי מאיר והיא ש"דברי חלומות לא מעלין ולא מורידין".

בכל מקרה, אני מציעה לך לחפש ספר אמונה קצר ובשפה בהירה ללמוד. זה יכול להיות של כל רב/מחנך שאת מתחברת אליו, כך שתוכלי לקרוא וללמוד ממנו ממש כל יום. זה ממש לא צריך להיות ספר כבד אלא משהו קליל ופשוט. אם תסתבכי, את יכולה לחפש ב"דברי שיר" למשל, יש להם דברים מעולים. ספר כזה מחזק ומרגיל את התודעה שלנו ההשגחה בה הכל מתנהל בעולם בו אנו חיים.

במקביל, את יכולה לרשום לעצמך משפטים חיוביים וממש לשנן אותם מדי יום, כמו- אני חיה בעולם טוב, דברים טובים קורם כל הזמן ועוד. אפשר בקול, אפשר במחשבה, מה שנוח לך.

בנוסף, אני מציעה לך למלא לך את היום בצורה כזו שלא יהיה לך זמן פנוי. את יכולה להירשם לחוג מחול, גיטרה, אומנות. אפשר להתנדב, ללכת לסניף, ללמוד שפה חדשה, ללכת לשיעור תורה. כשהיום שלך יהיה סביב עשייה חיובית ומחשבות חיוביות, ממילא החלומות שלך ייראו בהתאם.

נסי ללכת לישון רגועה יותר. לשחרר. אפשר ממש לשבת ולתרגל נשימות או מדיטציה (חיפוש מהיר ביוטיוב יעלה לך הרבה אופציות) כדי להיכנס לשינה יותר רגועה.

דבר אחרון וחשוב ביותר, אני ממליצה לך מאוד לשתף דמות בוגרת (אבא/אמא/אחות/קומונרית/מחנכת) בחייך בחלומות או חששות כאלה אם עולים שוב. אני בטוחה שאדם שמכיר אותך היטב, יוכל להרגיע אותך ולתת לך כתף. חשווב למצוא דמות שאת מרגישה בנוח לשתף אותה ואני בטוחה שהיא תשמח לעזור!

עד אז, אשרייך יקירה על כל הטוב והאור שבך.

התעסקי בטוב, עכשיו טוב, תמיד טוב..

חזקי ואמצי

ומוזמנת לפנות אלינו שוב בכל שאלה.

נועה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן