חלום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/18 18:01 יג בסיון התשעח

שאלה

שבת שלום ושלום כבוד הרב, ברצוני לשתף אותך בחלום שקרה לי היום ישנתי במיטה כשלפתע אני רואה אור זוהר ובוהק בצבע לבן צהוב התחושה הייתה תחושה נעימה של אהבה וחום תחושה שלא רוצים לקום מתוך החלום, עד שלאחר כמה שניות אני מרגישה רעד וכאב עז מהגוף אני מרגישה שמשהו מושך אותי למעלה ומרגישה שהנשמה שלי עולה באוויר הרגשתי כאב אדיר מהגוף עד שהרגשתי שאני באוויר אני שומעת רעשים אך הם עמומים ולא ברורים כשאני רואה אותי על המיטה אני מנסה לבכות אבל בעצם אין לי גוף אני הייתי כמו רואה ואינו ניראה כשאני מנסה לזעוק לעזרה לכאלה שבבית ואף אחד לא שומע אותי בזמן שאני שומעת אותם לאט לאט התחלתי להילחם עם המשהו שמשך אותי עד שלאחר חצי דקה הרגשתי שוב תחושת כאב עד שאותו משהו שמשך אותי והתייאש והרגשתי שאני חוזרת לגופי ... חשוב לי לציין שאני מאמינה באלוהים אשמח לדעת מה פירוש החלום והאם זה מוות קליני

תשובה

שלום וברכה

אחד הדברים המבורכים שחז״ל לימדו אותנו הוא שהרבה מאוד ממשמעות החלום תלויה בפרשנות של האדם. ״כל החלומות הולכים אחר הפה״, כלומר - המשמעות שלהם היא לפי הפרשנות שאת מעניקה להם.

טוב לך אפוא שלא תעניקי לחלום פרשנות של מוות. הוא לא מוות.

טוב שתעניקי פרשנות אחרת, כגון עליה גדולה, אור גדול ואהבה גדולה, שלעיתים הדברים כואבים וקשים, ולאור זה תבני את החיים שלך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב