חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/20 05:41 כו בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

בדרך כלל אני לא מייחסת חשיבות לחלומות שאני חולמת, אך החלום הלילה היה על דברים שאני לא יודעת כיתה הגיעו לי לראש:

קודם כל הגעתי אל דודה שלא באתי אליה מזמן , דבר שני: אכלנו נחשים. בערך ..

היא שמה על השיש סיר גדול ואמרה שזה מעדן ואני נגעלתי מאוד , הילדים שלה התחילו לאכול ולא רציתי שלא יוכלו בגללי כי הם מחונכים לאכול הכל אז הכנסתי גם אני - וזה היה עם העור והכל .. לא חתוך, פשוט .. נראה כמו במיה ארוכה יותר מבושלת .. ואז למדתי והם אמרו שאם יש משהו שמגעיל זה העיניים ואז הסתכלתי על זה וירקתי את זה בשקט וזרקתי לפח

מזמן לא חשבתי לא על הדודה, לא על נחשים .. וגם כל מה שקרה של מרגיש כמו מסר כלשהו .

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ביהדות ניגשים אל החלום מעמדה חיובית. מחפשים פשר מחזק:

את יכולה לפרש את הביקור אצל הדודה כהזדמנות להיזכר בדודה, אולי גם לבקר אותה.

באשר לאכילת הנחשים. נחש נתפס כיצר הרע, תאווה, פיתוי לחטוא. את רואה עולם שמתמכר לפיתויים שונים = אוכלים נחשים. נדמה לך שגם את צריכה להצטרף לכך = לאכול נחש. אבל את מבינה שזה מזיק לך לכן את יורקת לפח.

פתרון הלכתי מקובל לחלום מטריד - לבא לבית הכנסת לברכת כהנים, לומר את הנוסח שמופיע בגמרא:

ריבונו שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה` אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי`