חלום על תקיפה של עורב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:10 כ באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, הלילה חלמתי חלום שהתעוררתי ממנו מבוהלת מאוד. בחלום הייתי במרפסת של הבית ועורב מתקרב אליי ותוקף אותי נבהלתי, ונכנסתי מהר לבית וסגרתי את החלונות אבל, הוא הצליח לעבור דרך החלונות ולמרות שניסתי לחסום אותו. כשהעורב נכנס לבית הוא הלך על הריצפה ולא התעוףף. הוא הלך אחריי ואני נבהלתי וברחתי וההורים שלי לא ראו אותו בחלום. אמרתי לאבא שלי שהוא נמצא מאחורי הספות והוא לא הצליח למצוא.

קראתי דברים לא טובים על עורבים ועל חלומות עליהם וישר קראתי תפילה להטבת החלום.

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה החלום אומר?

אני לא יודעת אם זה קשור אבל בשבוע שעבר הלכתי ברגל עם חבר טוב ושני עורבים היו מעלינו והסתובבו סביבנו ואז עורב אחד נחת לידיד שלי על הראש ותקף אותו וברחנו משם.

תודה מראש כבוד הרב, בשורות טובות אמן.

תשובה

שלום וברכה

אחד הדברים המופלאים שחלק מחז"ל לימדו אותנו הוא ש"כל החלומות הולכין אחר הפה".

כלומר: משמעותו של החלום תלויה...בך.

את זו שיכולה להוביל את החלום הזה למקום רע חס ושלום, ואת זו שיכולה להוביל את החלום הזה למקום טוב.

טוב עשית שאמרת הטבת חלום, שכן זו הפעולה הפותחת של הובלת החלום למקום טוב.

ושאלי את עצמך לאן את יכולה להוביל את החלום, ואיזה דברים טובים הוא יכול לעורר בך, ולאור זה תובילי את החלום למקום טוב.

כל טוב ושמחה