חלום על צדיק

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/07/20 07:37 ז באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום לפנות בוקר חלמתי שאני ואימי נסענו לטייל בטבריה כשהגענו עלינו למטוס לסיבוב בשמי טבריה. לאחר מכן הטייס הראה לנו את קבל רבי מאיר בעל הנס וביקשנו שיעצור לנו שם. כשנכנסנו התור לא היה ארוך כדי להיכנס היו שתי כניסות צד שמאל של גוף עליון וצד ימין של גוף תחתון. עמדנו בתור לידנו היו שתי בנות דוברות שפה נוספת שכל הזמן אמרו הולך לקרות משהו אנחנו נעצור הכל ונגיד לכולם... בפעם השניה שהם אמרו זאת צעקתי אמא והתחלתי להרגיש קושי בנשימה עד שנפלתי ארצה. אני זוכרת שהיתה סביבי התקהלות ומרוב פחד הקמתי את עצמי מהחלום...

אשמח לשמוע מה דעת הרב.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אבל אני חושב שזה בהחלט סימן טוב לאדם, כשהחלומות שלו עוסקים בדברים כאלה.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

בוודאי שאין מה לדאוג.

כל טוב