חלום על סבא ז״ל שנפטר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/10/20 10:52 כז בתשרי התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

חלמתי חלום הלילה ומאז אני לא מצליחה לעבור על סדר היום.

חלמתי שאני בביתה של סבתי (מצד אבא) שתזכה לחיים ארוכים ובריאים, והיא מקבלת שיחת טלפון מסבי (מצד אמא) שנפטר זכרונו לברכה.

בשיחה סבי אומר לה שהוא לא מרגיש טוב והוא לא יוכל להגיע היום.

היא ענתה לו שיבוא ברגע שירגיש טוב, אז ענה לה בחזרה שיגיע מחר.

היא שאלה אותו לשלומם של אבא שלי ועוד כמה אנשים וניתקה.

בזמן הזה אני בחדר של סבתא בביתה ומוצאת צרור מפתחות, הצרור היה לא רגיל ונדמה לי אף שהיה מפתח זהב עתיק.

שאלתי את סבתא למי שייך הצרור והיא אמרה שכנראה לאחת מהדודות שלי(בנותייה).

הייתה לי הרגשה שהמפתח לא שייך להן ולכן לקחתי את המפתח אליי ואמרתי לה שאני אדאג להחזיר את המפתח למי שהוא שייך לו.

אמא שלי הופיעה בביתה של סבתא ואמרה לי שהמפתח שייך לה ושחיפשה אותו.

אציין כי גם אימי חלמה על אבא שלה שזה אותו סבא שדיבר עם סבתא בטלפון - היה בים המלח ולא הרגיש טוב.

אני ממש חוששת ודואגת ברור לי שהחלום הזה מנסה להעביר לי מסר.

גם אני ואמא שלי חלמנו שסבא אומר שלא מרגיש טוב זכרונו לברכה.

מה עליי לעשות לעילוי נשמתו?

ואציין שלרוב בחלומות שלי על הסבים שלי שנפטרו, תמיד הם באים למסור לי משהו.

בבקשה אודה לעזרתך ועצתך כיצד לנהוג.

המון תודה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שמדובר באנשים קרובים שנפטרו.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים.

כפי שכתבת זה דבר מאוד מומלץ לעשות דברים לעילוי נשמותיהם של קרובים או אחרים שנפטרו. זה יכול להיות צדקה, מעשי חסד, אמירת תהלים, לימוד תורה וכיוצא בזה

אין לך מה לדאוג.

כל טוב