חלום על אבי שנפטר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/19 23:52 ז בכסלו התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

אשמח שתפתור לי חלום זה.

אבי היקר ז"ל נפטר לפני שנתיים

יש לציין שהייתי מאוד קשורה לאבי . ויחסיי עם אימי אינם טובים. ומאז שאבי נפטר אני עושה לו תיקון נפטרים . חלמתי את אבי 3 פעמים

אך הפעם הזאת מטרידה אותי מאוד.

חלמתי חלום לפנות בוקר שבו אני רבה עם אימי על היחס שלה אליי והיא אומרת לי לכי לאבא שלך.

אמרתי לעצמי אבל הוא נפטר

הרמתי את העיניים לשמיים בבכי וצעקתי אבא איפה אתה?!

ואז הורדתי את העיניים למטה וראיתי אותו מולי יושב על כסא בתוך החדר שבו הוא נפטר

ושמחתי כ"כ לראות אותו ירדתי על ברכיי ישבתי קרוב מולו הסתכלנו בעיניים אחד של השניה הוא מחזיק לי חזק את הידיים ואני הרגשתי את הידיים שלו ממש נוגעות בי ( כאילו שהוא בחיים זה היה נגיעה אמיתית הרגשתי את זה ממשי)

ואמרתי לו אבא אבא.. ואחותי שהיתה בצד הסתכלה עליי מוזר היא לא הבינה .

רק אני יכלתי לראות אותו.

אשמח לפתרון. תודה רבה.

תשובה

שלום

מחילה על העיכוב. השאלה הגיעה אליי רק עכשיו.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שמדובר באדם קרוב כל כך שנפטר.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה.