חלום על אבא שנפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/20 05:44 כו בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

ברקע הוא שאבי היה אדם מאושר בחלקו

אף פעם לא היה מתלונן וכשהייתי שואלת איך מרגיש תמיד היה אומר יותר טוב

תמיד אמר והראה שלא פוחד מהמוות

נפטר לפני שנה וחודשיים אחרי שסבל מהמחלה

בחלום רואה תמונות ולא מצליחה לחבר קשר אבל הנושא אותו נושא

הלכנו לאכול משהו כל המשפחה יחד

ואז אחותי נהגה באוטו שלי כי אני הייתי צריכה להישאר

ואז קיבלנו ידיעה שדיי אבא החליט שהוא עושה תאונה ונתקע במשאית

ובחלום זוכרת שזה לא באמת קרה אלה הוא אמר לנו סתם

ואז אחותי הלכה להביא אותו מהבית חולים חי על כיסא גלגלים

וששאלתי אותו למה למה למה עשית את זההה למה אתה מוותר אמר דיי אני עושה לזה סוף אני לא יכול לסבול יותר המחלה גומרת אותי

ואני צועקת עליו למה אבא ממתי אנחנו מוותרים אנחנו תמיד נלחמים תפסיק כבר

משהו כזה

אשמח לפירוש החלום התעוררתי ב5 בבוקר ומאז לא הצלחתי לחזור לישון

תודה רבה

ע.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פתרון החלום הוא בידי החולם. צריך לחשוב באופן חיובי וליצור פתרון חיובי. אני מציע פתרון, אני לא מבין יותר ממך בעניין.

נראה שהעובדה שאבא שלך לא התלונן ולא פחד מהמוות גורמת לך לחשוב שהוא לא מספיק נאבק במחלה. הצעקות שלך בחלום מבטאות אולי את המחשבות הללו - שצריך היה להלחם יותר, כי את תופסת את השלווה של אבא שלך כוויתור.

אולי את צריכה להקשיב לדברים של אביך, ללמוד ממנו לא לפחד מהמוות. יש מקום להשלים עם המוות כשהוא גואל מייסורים. את יכולה ללמוד מאבא שלך ז"ל, את הביטחון בחיים שלאחר המוות. הוא הרגיש שיש לו נשמה והיא לא תכלה לעולם. כך את יכולה להבין את השלווה שלו והיכולת להיות תמיד בטוב.

מכל מקום, הפתרון ההלכתי לחלום מטריד - לבא לבית הכנסת לברכת כהנים, לומר את הנוסח שמופיע בגמרא:

ריבונו שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה` אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי`

מברך את כל משפחתך בבשורות טובות ישועות ונחמות.