חלום מבעית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/06/19 18:38 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפניי כמה חודשים חלמתי חלום מבעית.. בחלום עמדתי מול מראה, ושמעתי קול מאחוריי אומר לי שהוא/היא לא יכול/ה לעזור לעצמו/ה אבל לפגוע בי ואז ה"רוח" הזאת החדירה לי משהו ליד, פשוט.. דקרה אותי.. ואז התעוררתי והרגשתי את היד שלי קרה ופחדתי..

האם ייתכן ומשהו לא בסדר במזוזות בבית? קריאת שמע שעל המיטה תוכל לעזור?

אני אישית אוהבת לעשות מצוות ולעזור לאחרים, אני לא יודעת מה לעשות לגבי המקרה הזה.. ה"רוח" הזאת.. חזרה פעמיים אליי בחלום

בפעם השנייה היא גרמה לי להתעלף,

ייתכן ועשיתי חטא מסוים?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

לא נראה לי שאת צריכה לחשוש מחטא.

לגבי מזוזות - בלי קשר לחלום, על פי ההלכה המזוזות צריכות להיבדק כל שלוש שנים וחצי.

קריאת שמע שעל המיטה צריך לומר, ויש בה גם עניין של שמירה לשינה, כפי שמבקשים בברכת המפיל, אם כי צריך לזכור שזו לא הבטחה שאם אומרים אין בכלל חלומות רעים.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה.

כל טוב