חלום חוזר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/20 23:17 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב,

כבר תקופה ארוכה שאני חולמת פעם בכמה זמן חלום חוזר ולא נעים, ובו כל פעם בסיטואציה אחרת אני ערומה בחלום ויש מישהו שרואה אותי. (לפעמים החלום הוא שאני מתפנה וכנל רואים אותי)

הסיבה שאני מודאגת היא מהחזרתיות של החלום, מכך שהחלום מופיע לקראת הבוקר וממנו אני מתעוררת, אני כמובן לא חושבת על כך במהלך היום וגם בגלל שראיתי שבגמרא חלום כזה אומר "ערום מן המצוות"

אשמח לשמוע מה דעת הרב, האם כדאי לצום כל פעם אחרי חלום כזה, או האם יש דרך לפרש אותו לטוב?

תשובה

שלום

לעשות הטבת חלום, וגם לומר את היהי רצון שבברכת כהנים

כל טוב