חלב שחוטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/18 12:30 כט בסיון התשעח

שאלה

שלום,

אני לומד הלכות איסור והיתר ונתקלתי במושג שנקרא "חלב שחוטה" אך לא הצלחתי להבין למה בדיוק מתכוונים למרות שחיפשתי קצת.

למה הכוונה? האם זה פשוט חלב מבהמה לאחר שנשחטה? בהכרח באופן כשר?

אשמח לביאור.

תודה,

מוטי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן מדובר בחלב שנמצא בגוף הבהמה (בקיבה או בעטינים) לאחר שנשחטה באופן כשר.

על פי הגמרא בחולין (קיג:) - "בחלב אמו ולא בחלב שחוטה"

"המבשל בשר... בחלב הנמצא בבהמה שמתה או שנשחטה... פטור, ואין לוקין על אכילתו משום בשר בחלב. דאין בזה איסור תורה בבישול ובאכילה מפני איסור בשר בחלב, ורק מדרבנן אסור משום בשר בחלב, ולכן מותר בבישול ובהנאה".

ערוך השולחן יורה דעה פז סעיף כו