חלב נוכרי

חדשות כיפה רבני כושרות 19/07/18 02:18 ז באב התשעח

שאלה

שלום

רציתי לדעת מה הסיבה שהרבנות הראשית לישראל לא מתירה חלב נוכרי במוצרים עליהם היא נותנת הכשר, הרי הרבנות הראשית לישראל לא הכשר מוקפד מאד ונושא חלב נוכרי הוא לא כ"כ חמור ויש הרבה המתירים אותו אז מדוע הכשר כזה לא מתיר. חשוב לי לדעת כדי להבין האם אני יכולה לאכול חלב עוכרי או לו אולי יש דברים שאני לא יודעת עליהם. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מקור ההיתר בחלב נכרי בימינו הינו בעל האגרות משה, בתשובה מאוחרת (יו"ד ח"ד סי' ה) מבהיר הוא את כוונתו בהיתר זה ש"הוא רק בשעת הדחק, ולא בשביל יוקר מעט".

בחו"ל ישנם אזורים בהם לא ניתן להשיג חלב ישראל, ולכן הם סומכים על מה שהתיר האגרות משה.

אולם בארץ ישראל שחלב ישראל מצוי - גם בעל האגרות משה אינו מתיר להשתמש בזה, ומשום כך הרבנות הראשית אוסרת את הכנסת חלב גוי לארץ.

אציין שגם כשמקילים בכך בשעת הדחק, יש לשים לב לכך שההיתר המפורסם מתייחס לחלב בלבד, אולם מוצרי חלב רבים מכילים תוספי חלב שונים כגון אבקת מי גבינה וכדומה, חומרת האיסור של מוצרים אלו חמורה יותר. להרחבה ראו בקישור זה:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=61987&lang=HEB

בברכה

יצחק דביר