חימום שעווה להורדת שיער בתנור או מיקורגל כשרים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 20/05/20 09:39 כו באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם שעווה שמורדים בה שערות כשרה?

והאם אפשר לחמם אותה בתנור / מיקרוגל? (מבחינת כשרות)

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה,

ראי בציטוט כאן:

"שַׁעֲוָה היא שם כולל לקבוצת חומרים מוצקים, המתרככים בטמפרטורה נמוכה יחסית ורובם נתכים בטמפרטורה נמוכה מ-100 מעלות. השעוות הן ממקור מינרלי, צמחי, או מיוצרות בגופם של בעלי חיים... רוב סוגי השעווה המלאכותיים (סינתטיים) הם חומרים אורגניים המיוצרים מנפט". (ויקיפדיה)

לאור זאת, מותר לחמם את השעוה בתנור, ולא צריך לחשוש שהיא לא כשרה.

הסיבות לכך הן שתים:

א. על פי רוב היא מיוצרת מחומרים כשרים (לא מבעלי חיים).

ב. טעמה של השעווה אינו ראוי לאכילה לבני אדם (טעם לפגם אינו אוסר את התנור).

בברכה רבה

הלל מרצבך