חילול חג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/08/18 17:36 ה באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחתנתי עם בחור חילוני ובערב ראש השנה אנחנו חוגגים אצל הוריו את החג. ביום החג עלינו לנסוע לאימי אשר שומרת חג כמוני. איני יכולה להישאר חג שלם בביתה של חמותי כיוון שאינה שומרת חג ובנוסף לכך אנו לא מסתדרות כלל. ברצוני לכבד את בעלי ולהגיע להוריו אך עם זאת, לכבד את אימי ולהגיע אליה ליום החג.

האם ניתן לנסוע בערב החג בלילה לאימי באמצעות מונית בה נוהג גוי?

אשמח לתשובתך כיצד ניתן לפתור דילמה זו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לי פתרון טוב לשאלה זו, אבל נראה לי שכדאי לחלק את השבת קודם לראש השנה להיות אצל אמא של האיש ובראש השנה שהוא יומיים להיות עם אמך. אבל נסיעה על ידי נהג גוי לא התירו בייחוד שיש מושג של תחומים (12 ק"מ) שאסור לצאת ביום השבת, וכן ברכב יש פעמים גם איסורי תורה ולא התירו אמירה לנכרי באסורי תורה אלא לצורך גדול במיוחד (רופא מיילדת מכבי אש וכדו') אבל לא צורך רגיל).

בברכת שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ