חיזוק הקשר עם ה'

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 08/03/20 00:46 יב באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה מעט עמוקה לגבי הקשר עם ה'.

בעבר היו לי שאלות למה צריך וכדאי (וחובה) הקשר האישי שלנו עם הקב"ה וקיבלתי את התשובות. אבל בשכל.. ובגלל שזה עוד נמצא אצלי ברובד השכלי, זה לא ירד לגמרי לחב ולרגש ולפעמים כשאני רואה אנשים משתוקקים מאד לה', זה יכול להיות בתפילה או בצורה אחרת בחיים, אני מרגישה שחסרה לי ההשתוקקות הזו. כי אין לי כ"כ את הקשר הרגשי איתו. אשמח לעצה מהרב, כיצד להגביר את זה.

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שבוע טוב.

כל אדם קשור לבורא העולם כי הוא המקיים והמחיה אותנו בכל רגע ורגע "ואתה מחיה את כולם".

יש אנשים שמרגישים יותר את הקשר ויש שמרגישים פחות ויש המשתוקקים לקדושה אבל הם אינם יודעים מהי.

ולכל אדם יש ימים רגעים תקופות בהם הוא מרגיש קשר עילאי ומיוחד.

הן אמת שעבודת השם כוללת את יסודי האמונה אותם לומדים וכוללת גם עבודה מעשית של קיום תורה ומצוות של תפילה לימוד תורה קריאת תהילים כאשר כל אלו מביאים את האדם לא רק להכרה השכלית אלא גם לעבודת הלבבות להרגשה ולקשר המיוחד.

ההשתוקקות והצמאון לקשר עם השם יתברך זהו דבר נעלה וכאשר רואים מישהו שהיא ירא שמים ודבק בהשם יתברך וכל עצמותיו תאמרנה קדוש קדוש קדוש עלינו ללמוד ממנו.

העבודה הזו היא עבודה לכל החיים כל החיים עליה אמר דוד המלך עליו השלום נעים זמירות ישראל "ואני קרבת אלקים לי טוב " "קרוב השם לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת"

"לעשות רצונך חפצתי ותורתך בתוך מעי " צמאה נפשי לא-ל חי כמה בשרי כן בקודש חזיתיך לראות עוזך וטובך .

וידוע שאמירת תהילים מעוררת את האדם לדבקות עילאית בהשם יתברך.

ועניין נוסף

הדבקות והקשר של האדם עם קונו זו דבקות שיש בה אבן על אבן אריח על גבי לבינה זו עבודה שנמשכת ומתפתחת ובכל עבודה ועבודה בכל מצוה בכל לימוד בכל תפילה צדקה וקריאת תהילים ועוד אנו בונים את היכל הקרבה להשם יתברך.

ואפילו ברחקי ממך חלילה בורא העולם גם אם אסק שמים שם אתה וחלילה אפילו אם אציע שאול הנך.

והנני בורח ממך אליך וידך תאחזני ותנהלני.

לכן עצם הבקשה והדרישה והרצון להשתוקקות והחפץ לקרבה אלקים זהו בעצמו הקשר עם הבורא יתברך.

חזק ויאמץ וחזק וקווה אל השם ותמיד להתגדל ולהתחזק בעבודת השם.

שנזכה לילך מחיל אל חיל וצדיקים אין להם מנוחה לא בעולם הזה ולא בעולם הבא

ואשרי העם שככה לו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן