חיוב קריאה בלילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/03/19 08:02 יג באדר ב'

שאלה

שלום,

אם אני לא יכולה לקרוא מגילה בערב, האם אני יוצאת ידי חובה בקריאת מגילה בבוקר?

תשובה

שלום.

יש חובה לקרוא את המגילה בלילה וביום, וקריאה אחת איננה פוטרת את השנייה.

אם את לא יכולה להגיע בערב לבית הכנסת, אז כדאי לבדוק איפה יש קריאה מאוחרת יותר (צריכה עזרה למצוא מקום כזה? אשמח לעזור), או לבקש ממישהו שיקרא לך, או לפחות להשיג מגילה כשרה ולקרוא בה בעצמך (הטעמים אינם מעכבים) כאשר חברה עוקבת במקביל ממגילה מודפסת ומנוקדת כדי לוודא שאת לא טועה בקריאה טעויות שמשנות את המשמעות.

אם הסיטואציה היא כל כך קיצונית שאין לך שום אפשרות לשמוע קריאה ממגילה כשרה, אז כנראה את אנוסה ופטורה, אבל קשה לי להאמין שאין שום אפשרות במהלך כל הלילה.

בהצלחה רבה ופורים שמח