חיוב מזוזה בברכה על פתח שיש לו דלת ניילון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/20 09:57 יח באלול התשפ

שאלה

לפי מה שמבואר בשו"ע סימן רפ"ו סעי ט"ו ובש"ך שפתח בלי דלת חייב במזוזה אבל לא מברכים עליו כיון שלשיטת הרמב"ם היא פטורה, מה הדין אם עשה דלת מניילון שתלויה ועשהו כדי להגן על המזגן ושלא יכנס החום מבחוץ וקבע אותו בקביעות האם זה נחשב כדלת לברך על קביעת המזוזה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך שיהיה י' טפחים מהקרקע קבועים, לכן ניילון תלוי אין בו גדר של דלת. אמנם דלת קבועה נפתחת ונסגרת היא דלת המחייבת גם לדעת הרמב"ם, אבל וילון איננו דלת.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן