חטאות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/12/18 21:59 ה בטבת התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב

ספר החינוך מצוה קמג - מצות שריפת נותר הקדשים

וכל בשר הנמצא בעזרה (של בית המקדש) איברים, עולות, פירוש נדין (מנדון) אותן שהן עולות , ואם נמצא חתיכות (הן??) חטאות , והנמצא בירושלים שלמים, ונפקא מינה (יוצא מכך) לענין שאם עבר אחד ואכל מהן, מביא על כל אחד כפרתו כפי חזקה זו (??) . ועל הכל אמרו זכרונם לברכה, תעובר צורתן ויצאו לבית השריפה, שמא נותר הוא.

1. הכוונה שאם מוצאים חתיכות אז הן חטאות ?

2. אם אכלתי שלמים מדוע אני צריך להביא כפרה. הרי שלמים מותרים לכל אחד.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. כן.

2. זו שאלת המנחת חינוך שם, וכפרה צריך להביא רק אם אכל עולה שיש בזה איסור מעילה.

עין מנחת חינוך אות ט.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן