חזרה בתשובה מהעולם החילוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/18 21:19 ל בחשון התשעט

שאלה

שלום לרב

שמי שי ואני רוצה לחזור בתשובה באמונה שלמה הבעיה היא שזה ישנה לי הכל בחיים מבחינת הרגלים זאת תיהיה עבודה קשה לשנות את כל ההרגלים האלו אני בא מבית שכולם בו מחללים אני מחלל שבת אבל לא מדליק אש בשבת ישלי גם חברה מגיל 16 אני איתה והיא חילוניה גמורה...אני פשוט לא יודע מה לעשות אשמח לעצה וטיפים ממך כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל רעיון טוב שבא לעולם הוא בסופו גם יורד ומתגשם. אלא שאנו צריכים הרבה זהירות כיצד מובלים מהלכים כאלו. ברור שהכל צריך להעשות מתוך מתינות ומחשבה כיצד מתקדמים בשמירת תורה ומצוות ומאידך לא פוגעים ולא גורמים רע לאנשים הסובבים אותנו. מכיוון שאינני מכיר אותך ישירות, על כן הייתי מציע לך לחפש באזור מגוריך אדם תלמיד חכם שיש לו את אהבת תורה ואהבת הבריות, שיודע להיות מוצא חן בעיני אלוקים ואדם, ואתה תשתדל לייצור אתו קשר ישיר, שיכיר אותך ויתן לך עצה טובה ומה טוב אם החכם הזה גם יכיר את הוריך ויוכל לעזור לכל המשפחה. מכיוון שהנושא רציני ומעמיק לא הייתי מתייעץ עם חברים צעירים אלא אנשים שיש להם אהבת ישראל אמיתית, ומלאים ביראת שמים.

הרבה הצלחה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ