חזרה בתשובה הכל או כלום

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/01/20 03:31 יב בטבת התשפ

שאלה

שלום,

אני בתקופה של אין מילים יותר מתאימות מחזרה בתשובה כי יש לי הרבה שאלות.

שהתחילו מאז..

בינתיים אני לא מרוכזת בתפילה, לא מרוכזת בשמירת השבת ובכלל.. עד שכל השאלות יפתרו.

אצלי זה או הכל או כלום.

השאלה היא: האם ניתן בינתיים לא להתפלל עד שאני ארגיש מוכנה ושלמה?

יש לציין שכל דקה פנויה אני לומדת תורה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

אשרייך שחזרת הביתה לתורה צוה לנו משה מורשה קהילת יעקב.

תורתנו הקדושה ומצוותיה הם הבית של כולנו.

אשרייך שאת מקדישה כל דקה ללימוד תורה אשרייך שיש לך שאלות

שואלת את האם להמתין מלהתפלל עד שתהיינה בידך תשובות סדורות ..

ראשית אודיעך שזה לא מעשי כי ליהודים יש שאלות כל החיים.

שנית אודיעך דווקא בגלל השאלות צריך להתפלל לפני החונן לאדם דעת שיתן בלבנו בינה להבין ולהשכיל בדברי תורתך

והתפילה היא עורק הנשימה שאי אפשר לעולם בלעדיו ואני-תפילה.

ושלישית

הנני מבין שאת משכילה נבונה ודעתנית מניין לך הנוסחא או הכל או כלום?

לא הכל ולא כלום.

אנו בחיים משתדלים מתאמצים להיות טובים לעשות את רצון השם אבל יש בחיים עליות ומורדות וכי בשביל ששבע פעמים נפל הצדיק לא יקום בפעם השמינית?

אדרבה כי נפלתי - קמתי .

כי אשב בחושך- השם אור לי.

לכי בדרך עבודת השם התקדמי אחזי בזה גם בזה תורה ותפילה כי טובים השניים מן האחד ומחזקים זה את זה.

הנני מברך אותך

שתתמידי ותתעלי.

ואת כוחות התשובה והאמונה הגדולים שיש בך תוציאי לאור ותזכי להשיב רבים מעוון.

אל תיראי דרך סלולה ומאירה היא דרכנו

אף כי מהמורות ומכשולות יש לפנינו.

להגיד בבוקר חסדך ואמונתך בלילות

חזקי ואמצי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן